Debrecen - Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében

Szeptemberben elindul a debreceni BMW Group gyárának három éves, duális szakképzési programja. Már kiválasztották azt a 100 diákot, akik később a gyárban dolgozhatnak majd.

Elindítja szeptemberben 3 éves duális szakképzési programját a debreceni BMW Group gyár - már kiválasztotta három helyi technikumból azt a 100 tizedikes diákot, akik később dolgozhatnak majd az üzemben – tudatta a novekedes.hu.
 
A sajtótájékoztatón, amelyet az épülő gyár területén tartottak, elhangzott: a választás nem volt egyszerű, jóval több ugyanis a kellően felkészült tanuló, aki elkötelezett a leendő szakmája mellett.
 
A diákokat a BMW a Mechwart András, a Brassai Sámuel és a Beregszászi Pál technikumból választotta ki – adta hírül a novekedes.hu.
 
Debrecen - Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében
Debrecen - Száz diák már részt vehet a BMW duális képzésében
 
Mint arról beszámoltak, a duális képzésben ezek a nebulók 4 szakmában kezdhetik meg a munkát: gépjármű-mechantronikai technikus, mechatronikai technikus, elektronikai technikus, informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus.
 
A 3 év elteltével nekik munkát kínálnak a BMW debreceni gyárában.
 
A gyár egyébként 2023 márciusában 200. alkamazottját is felvette, s jelenleg is 70 pozícióra áll nyitva 400 pályázati lehetőség – írta meg a novekedes.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.