Debrecenben átadták az ország egyik legnagyobb játszóterét

A debreceni Nagyerdőben adták át Magyarország egyik legnagyobb játszóterét.

Rendkívül nagy érdeklődés mellett nyitották meg a Sziget-kék játszóteret a debreceni Nagyerdőben. A játszópark üde színfoltja a városnak és teljesen illeszkedik a Nagyerdő-komplex fejlesztési terveibe, melynek során megújult a Békás-tó és környéke, megépült a stadion, létrejött a ködszínház, és megvalósult a strandfejlesztés.
 
Nagy érdeklődés mutatkozik a játszótér iránt
 
A fejlesztések tovább folytatódnak a strandfürdő, az állatkert megújításával, illetve a természettudományi múzeum beruházásával.
 
A játszóteret négy évszakos használatra a Tisza Építész Műterem Kft tervezte. A felújítás során törekedtek rá, higy megőrizzék az Ötholdas Pagony közkedvelt elemeit, amelyek népszerűek voltak a gyerekek körében.
 
Az egész évben használható tematikus játszóparkban egy ötszintes élménytorony is helyet kapott kilátó csúszdával, melynek legmagasabb szintjén, a játszótoronyban pedig a környező fák lombkoronái között futó akadálypályát alakítottak ki. Több mint nyolcvan játékelemet helyeztek el a területen, ahol egy minivárost is kialakítottak iskolával, bolttal, piaccal, bankkal, kórházzal, étteremmel és rendőrséggel.
 
BG
Forrás: MTI, Dehír
A képek illusztrációk