Debrecenben hozza létre új IT és szolgáltató központját a COSMO CONSULT CSOPORT

A COSMO CONSULT IT Debrecenben és Szegeden nyitja meg új IT fejlesztő és szolgáltató központját. A COSMO CONSULT CSOPORT magyar leányvállalatának beruházását a magyar állan és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával valósították meg.

A debreceni IT fejlesztő és szolgáltató központjának átadásán jelen volt Sztáray Péter András, Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára. Az államtitkár szerint hazánk Európa egyik legsikeresebb befektetési célországává válik. Úgy látja, hogy a szolgáltatási szektor az egyik legfontosabb iparág. Hozátette még, hogy mostanában sok befektetés zajlik Debrecenben, ami képviselő a kormány és a városvezetés munkahelyteremtési és befektetési politikáját.
 
A COSMO CONSULT IT együttműködési megállapodást köt a Debreceni Egyetemmel a szakember-utánpótlás kinevelés érdekében
 
A COSMO CONSULT IT vállalat debreceni és szegedi IT fejlesztő és szolgáltató központjának létrehozása 785 millió forintba került, melyhez a magyar kormány 275 millió forintot adott. A beruházással 50 új munkahelyet teremtenek az IT szektorban.
 
A két központ elsődleges feladatai között van hogy a COSMO CONSULT csoport jelenlegi és új ügyfeleit segítsék a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára átállni, később pedig egyedi, iparági megoldásokat fejlesztenek majd.
 
Papp László, Debrecen polgármestere szerint a szolgáltatói ágazat megjelenése nagy értéket képvisel a városban. A főváros után Debrecen lett a második központja a szektornak, ahol jelenleg 5100 főt foglalkoztatnak.
 
Polocz Anett, a COSMO CONSULT magyarországi ügyvezetője büszke arra, hogy az iparágban betöltött tapasztalataik miatt a kormány és a HIPA támogatásával megnyithatják Debrecenben és Szegeden új irodáikat. A vállalat számára mérföldkőnek számít a beruházás, hisznek benne, hogy hozzájárulhatnak a vidéki régiók és hazánk technológiai fejlődéséhez. A jövőben további fejlesztésekre készülnek.
 
Elmondta még, hogy a Debreceni Egyetemmmel stratégiai megállapodást kötnek a szakember-utánpótlás kinevelése érdekében. Külön kurzust indítanak majd el, ahol a hallgatók speciális IT szaktudást szerezhetnek.
 
A világ 16 országában jelen lévő COSMO CONSULT vállalatot 1996-ban Németországban alapították.
 
BG
Forrás: MTI, DigitalHungary
A képek illusztrációk