Decembertől újabb járatokat indít a Wizz Air Debrecenből

Két szünetelő és 3 régi járatát indítja el újra a Wizz Air a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér megnyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium által, a légi fuvarozók tevékenységének megsegítésére hirdetett járatfejlesztési pályázatot, ezzel kapcsolatban pedig kihirdették az új célokat. A járatok elindítását az állam 300 millió forinttal támogatta. Szerinte a Wizz Air jelenléte és a debreceni repülőtér fejlődése hozzájárul ahhoz, hogy egyre több nagyvállalat települ a térségbe.
 
Az új járatok hatással vannak a város turizmusára 
 
A nyáron már indítottak Görögországba, Santorinire járatokat. Október végétől, november elejétől újraindulhatnak Tel-Aviv-ba és Moszkvába tartó járatok, decembertől 14-15-től pedig Brüsszel-Charleroi és Kijev célállomással újabb járatokat terveznek indítani. Ezekkel együtt már 9 járat lesz elérhető Debrecenből. A járatok már megjelentek a Wizz Air foglalási rendszerében is.
 
Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a járványhelyzetet követően a nyáron már újraindították a repteret a korábbi útvonalak közül a londoni, mallorcai, ciprusi járatokkal, melyekre nagy érdeklődés mutatkozott. Bízik benne, hogy a járatok indítása jó hatással lesz a város turizmusára.
 
Sebők András, a Wizz Air Hungary üzemeltetési igazgatója úgy gondolja, hogy Magyarországon a lakosság átoltottságának mértéke bizakodásra ad okot, ami fejlesztésre ösztönzi a repülőtársaságot.
 
BG
Forrás: MTI, Dehír, Haon
A kép: MTI/ Czeglédi Zsolt, valamint illusztráció