Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – a Debreceni Egyetem részvételével

Az egészségtudomány jegyében tartottak találkozót a szabolcsi megyeszékhelyen: a tanácskozáson azt vitatták meg a szakemberek, miként alkalmazható a tananyagfejlesztésben a digitalizáció.

Nemzetközi tanácskozás zajlott Nyíregyházán október 18. és 22. között, amelyre három külföldi felsőoktatási intézmény szakembereit hívták meg, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara pedig szervezőként képviseltette magát – tudatta az unideb.hu.
 
A résztvevők között volt a romániai Sapientia Egyetem, a szlovákiai Eperjesi Egyetem, a szintén szlovákiai Selye János Egyetem, valamint a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület – közösen valósítják meg a programot, amely arra keres választ, miként alkalmazható a digitalizáció az egészségtudományi tananyagfejlesztésekben és az oktatásban.
 
Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – erről tárgyaltak Nyíregyházán - Fotó: unideb.hu
Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – erről tárgyaltak Nyíregyházán - Fotó: unideb.hu
 
Takács Péter, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Intézetének vezetője elmondta, a találkozóval rálátást kapnak a romániai és a szlovákiai törekvésekre. Lehetőség lesz a képzéseik összehangolására és áttekinthetik, hogyan segíthetnének egymásnak. A szakmai kapcsolatok kiépítése már sikeres volt, ami alapot ad a további feladatok megoldására – hangsúlyozta.
 
A találkozó egyik lényeges témája az egészségtudományban megjelenő informatikai technológiák alkalmazása, a kiterjesztett és virtuális valóság kérdése volt.
 
Ennek keretében bemutatták az ápoló-, a védőnő- és a szülésznőképzésben használt szaktantermeket, gyakorlóhelyiségeinket, szimulációs eszközöket is – tudatta az unideb.hu.
 
Fotó: unideb.hu
 
B.A.