Egyedülálló szövetség: a DE az EPSI tagja lett

A nemzetközileg elismert European Platform For Sport Innovation (EPSI) szervezettel írt alá megállapodást a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete. A DE az első magyarországi egyetem, amelyik bekerült a szövetségbe. 

A csatlakozásnak köszönhetően a Debreceni Egyetem eddigi eredményei nemzetközi hírnévre is szert tehetnek, könnyebben jutnak el külföldi eseményekre, és az egyetemhez is hamarabb jutnak el az információk. A szervezet többi résztvevőjével létrejövő kooperáció által gazdagabb tudományos megfigyelések születhetnek.  

 

Fontos a sport

Fontos a sport

 

Az EPSI egy sporttal és egészséggel, valamint a környezettel foglalkozó platform, mely maga köré gyűjti a szakma nagyjait. A közös erővel hatékonyabb fejlesztéseket tudnak végrehajtani. Törekszik az innovatív technológiára épülő vállalkozások létrehozásának támogatására is. Fontosnak tartják, hogy a sport és az egészséges életmód minél nagyobb szerepet töltsön be az európaiak életében, ehhez pedig anyagi forrásokat is biztosít.  

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója szerint a DESKI olyan kutatásokkal járulhat hozzá a platform innovatív tevékenységéhez, mint például az aktív idősödés, az életminőség, a fizikai aktivitás vizsgálata, a testedzés életkorra szabott promóciója sajátos edzésprogram kidolgozásával, valamint a helyes táplálkozás kérdése. 

 

M. A. 

Forrás: Debreceni Egyetem