Elektromos autógyártás: Debrecen kerülhet ki nyertesen az új korszakból

A Hajdú-Bihar megyei székhely lehet az egyik zászlóshajó új beruházásaival, egyre inkább cél ugyanis az elektromos járművekre való átállás.

Elfogadta az Európai Unió a jogszabályt, miszerint 2035-től nem lehet új benzin- és dízelüzemű autókat értékesíteni. Ezzel az a cél, hogy minél gyorsabban átálljon a világ az elektromos autók gyártására. Az autókészítő üzemeknek 100 százalékos szén-dioxid-kibocsátás-csökkenést kell produkálniuk eddig az időpontig – tudatta a portfolio.hu.
 
Debrecen az új korszaknak nyertese lehet. A Hajdú-Bihari székhelyen gyártják ugyanis először a teljesen elektromos BMW-autókat. Ez lesz a márka első, fosszilis energiahordozó-mentes autógyára.
 
Elektromos autógyártás - A BMW-gyár az élen járhat
Elektromos autógyártás - A BMW-gyár az élen járhat
 
Debrecen egyben az elektromobilitás egyik központjává válik a BMW, a Semcorp és az EcoPro BM beruházások által – írta a portfolio.hu.
 
Azok a cégek, amelyek kapcsolódnak az elektromos autógyártáshoz, egyre fokozottabban érdeklődnek a Hajdú-Bihar megyei város iránt, az első ilyen a kínai Semcorp volt.
 
Az ugyancsak kínai CATL pedig, amely a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, szintén Debrecenben alakítja ki második európai üzemét – tudatta a dehir.hu.
 
B.A.