Elkészült a Sensirion Hungary Kft debreceni üzeme

A svájci székhelyű Sensirion AG hightech vállalat 1 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Debrecenben hozza létre legújabb üzemét a Debreceni Regionális és Innovációs Parkban. Az alapkőletételt követően, 1 év elteltével 2021. szeptember 21-én avatják fel a cég telephelyét.

A Sensirion AG hightech cég digitális mikroszenzorok és rendszerek gyártásával foglalkozik, éves szinten páratartalom szenzorokból 100 millió darabot értékesítenek. A svájci vállalat éves árbevételének 24 százalékát kutatás fejlesztésre fordítja.
 
A cég digitális mikroszenzorok és rendszerek gyártásával foglalkozik
 
A tavalyi alapkőletételen Patrick Good, a Sensirion karbantartási és infrastrukturális igazgatója elmondta, hogy számos közép-európai helyszínt megvizsgáltak, de azért választották végül Debrecent, mert itt rendelkezésre áll a megfelelő oktatási háttér és ipari infrastruktúra.
 
Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft ügyvezetője elmondta, hogy a Sensirion debreceni leányvállalata teljesítette az indításhoz szükséges egyik feltételt. A vállalat beszállítójává vált a General Electric-Healthcare amerikai egészségipari óriás vállalatnak.
 
Ez azt jelenti, hogy az évi 14-15 ezer, a lélegeztetőgépekhez szükséges, közel 1 millió dollár összértékű áramlásmérők exportjához szeptembertől a Sensirion Hungary Kft is hozzájárul.
 
A cég 50 új munkahelyet hoz létre a városban, terveik szerint 5 éven belül 200 főre emelkedne a foglalkoztatotti létszám.
 
BG
Forrás: Haon, Dehir
A képek illusztrációk