Fellélegezhet Debrecen – eltűnik a dugó a forgalmas kereszteződésből

Befejezték a Leiningen utca és a Mikepércsi út kereszteződésének felújítását, jelentette be a Debreceni Polgármesteri Hivatal. Így novembertől már biztonságosan és zökkenőmentesebben haladhatnak erre az autósok. 

A csomópont mindeddig nem volt megfelelő kapacitással a debreceni közlekedésre szabva, de most befejeződött az a felújítás, amely a kérdéses útszakasz bővítését célozta meg. 


A fejlesztés eredményeként jobbra kanyarodó sáv épült 100 méter hosszan, melynek segítségével a járművek önálló sávból tudnak jobbra kis ívben a városközpont irányába kanyarodni - összegezte a városvezetés.  

 

A kérdéses szakaszt november 23-án adták át

A kérdéses szakaszt november 23-án adták át

 


A fejlesztés 48 millió forintból valósult meg, pontot téve az évek óta türelemjátéknak tekinthető folyamatos dugóhelyzetre, azt várják ugyanis, hogy a reggeli csúcsforgalomban zökkenőmentesebben lehet majd haladni a bővítés miatt. 


Mindeközben a város többi részén is zajlik közbeszerzési eljárás, tavasszal a Vágóhíd utca, az Auchannál levő körforgalom ésa Böszörményi út-Békessy Béla utcai csomópont újul meg, javítva ezzel a város közlekedésének vérkeringését. 

 

M. A. 

Fotó: debrecen.hu