Gyakornokokat vesz fel a Vitesco Technologies okosgyárába

A Continental 2018-ban kezdte el építeni gyárát a Déli Ipari Parkban. A Continental Powertrain divíziója 2019 őszétől működik önálló cégként, így a felépített üzemen már a Vitesco Technologies  logóját helyezték el, amely február végén kezdte meg működését Debrecenben.

A vállalat 100 millió eurót fektetett a debreceni okosgyár létesítésébe, mellyel 2022 közepéig 450 munkahelyet teremt a városban. Jelenleg HR gyakornok, mérnökségi gyakornok, lean fejlesztő gyakornok pozíciókra lehet jelentkezni.
A cég oldalán meghirdetett gyakornoki álláshirdetések mellett leendő dolgozók önéletrajzát is várja.
 
Hibrid autók generátorait is gyártani fognak az üzemben
 
A vállalat 7000 négyzetméter területen csúcstechnológiás elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyárt az elektromos autóktól kezdve, a plugin hibrideken keresztül, a villamosított belsőégésű motorokig. Az üzem önjáró robotokkal és intelligens megoldásokkal az Ipar 4.0 koncepciót képviseli.
 
A Debrecenben induló gyártás első terméke fröccsöntő technológiával készülő sebességváltó-vezérlő lesz, ami a hagyományos vezérlőegységekhez képest stabilabb, jobb teljesítményt nyújt és kevesebb lépésben kell legyártani.
 
Az üzemben emellett más termékeket is gyártanak majd, például 48 voltos hibrid meghajtású autók generátorait, sebességérzékelő szenzorokat és egyéb high-tech elektronikai eszközöket.
A vállalat beruházásához 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a magyar államtól.
 
BG
Forrás: Vitesco Technologies, Dehír
A képek illusztrációk