Gyártásszimulációs eszközt kapott egy debreceni iskola

A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum egy kiemelt projektnek köszönhetően gyártásszimulációs eszközzel gyarapodott.

A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések elnevezésű kiemelt projekt részeként modern gyártásszimulációs eszközt adtak át a DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumában.
 
Fontos a diákok digitális készségeinek a fejlesztése
 
Az átadott, több mint 120 millió forintot érő berendezés nemcsak a képzést támogatja, hanem a diákok munkaerőpiaci lehetőségeit is növeli. A gyártásszimulációs eszköz segítségével az iskolában a legkorszerűbb technológiával tudják modellezni a gyártásban használatos gépek működését, amivel segítik a tanulókat a gyakorlati készségek elsajátításában és elmélyítésében.
 
A projekt részeként 10 gyártásszimulációs eszközt szereznek be, melyeket a konzorciumi partner szakképzési centrumok intézményeiben helyeznek el. A berendezések szerződéses összértéke nettó 1 milliárd 437 millió 500 ezer forint, ebből 122,75 millió forintba kerülnek darabontként a gyártásszimulációs eszközök. A vételár magába foglalja a gép leszállítását, üzembehelyezését, valamint a használatához kapcsolódó oktatást.
 
BG
Forrás: MTI, Dehír
A képek illusztrációk