Informatikai szakokat hirdet a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem Informatika Kara 3 alap, 1 osztatlan és 4 mesterképzést hirdet a 2022/2023-ban felvételizők számára.

A világ 800 legjobb informatikai képzőhelyei között nyilvántartott Debreceni Egyetem Informatikai kara 3 alap, 1 osztatlan és 4 mesterképzést hirdetett meg a 2022-ben továbbtanulni vágyók számára.
 
A munkaerőpiacon egyre keresettebbek a szakképzett informatikusok: a klasszikus programozói és fejlesztői karrierutaktól kezdve, a különféle adatelemző és üzleti pozíciókon keresztül az egészségügy legmodernebb területéig szükség van rájuk. Ez is bizonyítja, hogy a végzettség megszerzésével könnyen el lehet helyezkedni.
 
Informatikai végzettséggel könnyen el lehet helyezkedni
 
Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja elmondta: "Az adatalapú gazdaságra való átállás és a digitalizáció ma már szinte minden szektort érint, egyre jobban felértékelődik az adatok összegyűjtésének, feldolgozásának és elemzésének szerepe. Éppen ennek a folyamatnak a támogatására hozta létre tavaly a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a Hajós György Adattudományi Szakkollégiumot. Az országos szinten egyedülálló kezdeményezés célja az adattudománnyal és kapcsolódó szakterületeivel foglalkozó hallgatók tehetséggondozása, valamint az utánpótlás-nevelés, mellyel hozzájárulhat az ország digitalizációjának alapját jelentő ökoszisztéma kialakulásához:"
 
A Debreceni Egyetem valamennyi karán a hallgatók adattanulmányt tanulnak és megismerik az ehhez kapcsolódó legújabb eljárásokat: mesterséges intelligencia, felhőtechnológia, big data, deep learning. Az ismeretek átadását segíti az Informatikai Kar Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpontja, amely kiemelten foglalkozik a legújabb technológiákkal.
 
A Debreceni Egyetem Informatikai Kara vállalati partnereivel együtt folyamatosan figyeli a technológiai- és a munkaerőpiaci változásokat annak érdekében, hogy minél piacképesebb tudást adjanak át hallgatóiknak. Ennek érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttek és közös oktatási anyagokat dolgoznak ki.
 
Az Informatikai Kar 2021 során csatlakozott a CERTIPORT vizsgaközpont hálózatához, amellyel a hallgatók nemzetközi ipari tanúsítványokat szerezhetnek az intézményben kialakított vizsgaközpontban.
 
BG
Forrás: Dehír, Debreceni Egyetem
A képek illusztrációk