Jó ütemben halad a debreceni Főnix csarnok felújítása

Az ország második legnagyobb multifunkciós arénája a debreceni Főnix csarnok, melynek felújítási munkálatai jó ütemben haladnak- jelentette be Papp László, Debrecen polgármestere a helyszín körbejárását követően.

A Főnix csarnokot 2002-ben adták át, mely az idők során szervesen beépült a város kulturális és sportéletébe. Az elmúlt 20 évben számos nagyrendezvény helyszíne volt a csarnok.
 
2022-ben megrendezik a férfi kézilabda Európa-bajnokságot a Főnix csarnokban

A Főnix csarnokot a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnoksága miatt újítják fel 2,5 milliárd forint állami támogatásból, melyhez további 600 millió forintot ad a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy az Eb speciális igényeit kielégítsék.
 
A polgármester elmondta, hogy az egész nézőteret belátó kamerarendszert telepítenek a csarnok területére, valamint felújítják az épületgépészeti rendszereket, az informatikai hálózatot, a riasztó- és tűzjelzőrendszert, korszerűsítik a vizesblokkokat, öltözőket, páholyokat, büféket, és kicserélik a burkolatokat.
 
Az épület műszaki készültsége 25%-os, a munka a tervek szerint halad. Novemberben a felújított sportcsarnokban rendezik meg a gyorskorcsolya kupát.
 
Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságért felelős kormánybiztos osztotta meg az információt, hogy 2022.január 13-án kezdődik az EB, a munkálatok pedig valamennyi helyszínen jó ütemben haladnak.
Juhász Roland állami gazdálkodásért felelős államtitkár a bejárást követően elmondta, hogy példaértékűnek tartja, ahogyan az elmúlt 2 évtizedben fenntartotta a debreceni önkormányzat a Főnix csarnokot.
 
Pósán László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselő úgy látja, hogy a kivitelezés rekord gyorsasággal halad. Szerinte a Főnix csarnok az elmúlt 20 év alatt ikonikus multifunkcionális terévé vált Debrecennek, ahol sokszor tartanak teltházas koncerteket, színházi bemutatókat, egyházi és közéleti eseményeket, valamint sportversenyeket.
 
Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt 2 évtized során több mint 30 európai és világversenynek volt a megvalósítás helyszíne a Főnix csarnok. Két alkalommal rendeztek női kézilabda Európa-bajnokságot, a férfi EB-re most kerül sor először a városban.
 
Hozzátette még, hogy jól haladnak az előkészületi munkálatokkal a budapesti, a szegedi és a debreceni helyszíneken. Májusban a jegyértékesítést is elindították a januári Eb-re.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk