Korszerűsítették a Debreceni Dózsa György Általános Iskolát

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola teljes energetikai korszerűsítésen esett át, a tanév végére pedig egyéb felújításokkal is végezhetnek az iskolában. A renoválás a 2014-ben indult intézményfelújítási program részeként valósult meg a cívisvárosban. 

Az iskolafelújítás során az összes tantermet kifestették, kicserélték a padlóburkolatokat, kicserélik a belső nyílászárókat, az intézmény igazgatója pedig reményét fejezte ki azt illetően, hogy a tanév végére a teljes vizesblokk-csere is megtörténik.

A felújítás egyrészt időszerűsége miatt volt fontos, másrész az energetikai korszerűsítés környezetvédelmi szempontból szintén égető volt Debrecenben – amely így nemcsak a természetnek, hanem a pénztárcáknak is segítséget nyújt.

Az iskola tetején napkollektorok is helyet kaptak

Az iskola tetején napkollektorok is helyet kaptak

 

Debrecenben 2014-ben indult el a város nagyszabású intézményfelújítási programja, amelyet ma már Debrecen 2030 névvel illetnek. Ennek keretében jutottak most el a Dózsa-iskolához. Az iskolához Európai Uniós támogatást és városi forrásokat is felhasználtak, így hozzávetőleg 272 millió forint állt rendelkezésre.  

Nem ez volt az egyetlen intézmény, amelyet a programon belül felújítottak, és nem is az utolsó. Első ízben a Vénkerti Általános Iskola újulhatott meg még 2014-ben, a későbbiekben a Füredi úti orvosi rendelőt is felújították. A Vénkertben a Debreceni Szakképzési Centrum intézménye is megújult, most folyik a fejlesztés a Sinay Miklós Utcai Óvodát illetően, de Német Iskola építést is terveznek. A Debrecen 2030 programnak jelenleg is körülbelül 100 millió euró értékű fejlesztési programja van folyamatban, ami érinti a Debreceni Szakképzési Centrum, a Debreceni Tankerületi Központ intézményeit, valamint a Debreceni Egyetemet.    

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: debrecen.hu