Közlekedési mobiljegyes szolgáltatás indul Debrecenben

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Debrecenben is elindítja a közlekedési mobiljegyes szolgáltatását, a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járataira elérhető applikáció készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldást nyújt a közösségi közlekedésben résztvevők számára.

Az október elsejétől induló szolgáltatás a városban a helyi járatokhoz - 128 autóbusz, 26 trolibusz és 28 villamos - kapcsolódóan biztosítja a menetjegy felhasználását és ellenőrzését. A debreceni menetjegy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói (Simple by OTP, VOXPAY) alkalmazásaiban vásárolható meg. Az applikáción keresztül megvásárolt és érvényesített vonaljegy egyszeri utazásra használható fel. Az utazásra jogosító díjtermék érvényességét a járművezető szemrevételezéssel, a jegyellenőr ellenőri készülékkel ellenőrzi - írták.
 
mobiljegy2
 
A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához a felhasználó telefonján aktív adatkapcsolat szükséges. Debrecenben egyelőre csak vonaljegyet lehet így vásárolni, de később a szolgáltatást kiterjeszthetik a többi értékszelvényre - jelezte Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.
 
MTI/T.D.