Kutyazona.hu: lakásban tartható kedvencek

Az ember leghűségesebb társa nemcsak egy kertes házban, hanem panellakásban is élhet teljes életet, csak ez esetben még körültekintőbben kell választani a számtalan fajta közül, ebben segíthet a www.kutyazona.hu. A keresgélés során az eb méretén kívül az is fontos tényező, hogy mennyi időt tud majd a gazdi a sétáltatására fordítani.

Mindenesetre a kis mozgásigénnyel rendelkező, kevésbé aktív négylábú lehet a jó választás. Emellett az is előny, ha nem túl ugatós és hangos, ha a nap döntő többségében csendes és nyugodt, illetve a szomszédokkal vagy idegenekkel a lépcsőházi találkozáskor jól tud viselkedni.

Biztosítani kell a napi mozgást!

Hiába dönt valaki egy lustább és kevésbé energikus háziállat mellett, minimális aktivitásra akkor is napi szinten szüksége lesz. A lakásban tartható kutyusok esetében a mindennapi sétáltatás a komfortérzet és egészség érdekében elengedhetetlen.

A szőrhullás/vedlés kérdése

A www.kutyazona.hu szerint az is lényeges szempont lehet a választás során, hogy a mennyi időt kell tölteni a kihullott szőrzet összeszedésével. A rövidszőrű vagy a nem vedlő kedvenc ilyen értelemben jónak bizonyulhat. Természetesen a rendszeres fésüléssel megakadályozható, hogy a szőrszálak az otthon minden sarkába eljussanak.

Basenji

A csendes, nyugodt, nagyjából 45 centiméteres magas és 10 kg-os négylábúval biztosan nem lesz majd baj a négy fal között. Rengeteg szaklap ajánlja ezt, főleg azért, mert nagyon keveset ugat. Ugyanakkor a sétáltatás és gondozás az ő esetében is alapfeltétel az egészségmegőrzés és jóllét érdekében.

Olasz szürke agár

A vékony, magas ebnek túlságosan sok mozgásra nincs szüksége, még ha a külsejéből ennek az ellenkezőjére is lehetne következtetni. Alig negyed órás sétálás és futkározás után, már vágyik is vissza a kanapéra vagy a szőnyegre. Az előnyök közé sorolható még, hogy ritkán ugat és a fésülést sem kell túlzásba vinni, mert nem hullatja a szőrét.

Cavalier King Charles spániel

Imádja a törődést és akkor érzi a legjobban magát, ha a gazdi kimutatja iránta a szeretét. Rengetegen azt kedvelik a spánielben, hogy egy 10 perces sétának is épp annyira örül, mint egy egész napos túrázásnak. Mivel kicsi, nincs szüksége sok helyre, illetve legtöbbször csendben marad.