Lassan befejezik a digitális tananyagok fejlesztését a Debreceni Egyetemen

Várhatóan szeptemberre készül el közel 50 digitális tananyag, melyet az elmúlt 3 évben pályázati forrásból fejlesztettek. A diákok a tanévkezdésre már hozzáférhetnek az anyagokhoz.

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar (BTK) célja, hogy az offline oktatás mellett a digitális kor kihívásainak megfelelő tartalmakat önálló feldolgozásra is alkalmassá tegyék.
 
Digitális formátumba fejlesztik a tananyagokat
 
A közel 50 digitális tananyag összefoglalja a kar teljes képzési spektrumát: különböző angol, német, francia, olasz, orosz nyelvfejlesztési, szaknyelvi, kultúratudományi anyagok mellett az irodalom, a történelem és a műelemzések világába kalauzoló digitális tartalmakat is készítettek.
 
Dr. Csatár Péter Dezső stratégiai és gazdasági dékánhelyettes, egyetemi docens elmondta, hogy a tananyagok újdonsága részben abban rejlik, hogy nem kizárólagosan szövegszerű formában közvetít tudást egy-egy anyaghoz, hanem ismeretblokkokból épül fel, melyhez többféle formában-írott, audio- és video formátumban-férnek hozzá. A hallgatók, könnyebben dolgozzák fel a tananyagokat, mivel kérdésbankok, kiegészítő ismeretekre mutató linkek, oktatói narrációval ellátott diasorok segítik az ismeretek elsajátítását.
 
Az egyetem e-learning felületén a pályázatnak fenntartott címről letölthetők az e-learning tananyagok.
 
A tananyagok fejlesztését az „EFOP-3.4.3-16-2016-00021 A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” pályázat keretében valósítják meg.
 
BG
Forrás: Debreceni Egyetem honlapja
A képek illusztrációk