Letették a debreceni BMW gyárának alapkövét

Letették a debreceni BMW gyárának alapkövét.

Debrecenben az Északnyugati Gazdasági Övezetben található 400 hektáros BMW gyár telephelyén az infrastruktúra-fejlesztés zajlott eddig, azonban új szakaszba lépett a beruházás, megkezdődik a tervezett épületek építése.
 
A toborzás már elkezdődött a gyárba
 
A BMW korábban egyfajta "láthatatlan autógyárként" működött Magyarországon, ugyanis beszállítói lánca keretében ötvennégy, összesen csaknem tízezer embert foglalkoztató magyar cégtől vásárolt alkatrészeket.
 
A BMW beruházása egymilliárd euróba kerül, ahova több mint 1000 fő felvételét tervezik. Az új gyárba 2025-ben indulhat meg a termelés, ahol a tervek szerint évente 150 ezer autót gyártanak majd.
 
A Magyarországon épülő új gyár kulcsfontosságú szerepet játszik majd a BMW Group és nemzetközi gyártási hálózata elektromos mobilitásra történő átállásában. Az új technológia, a forradalmian új járműkoncepció felértékelik a debreceni üzemet és ezzel együtt várost is.
 
A debreceni BMW gyár közel száz fős csapata a következő két évben több mint ezer főre bővül, a toborzási folyamatok már most felgyorsulnak. Jelenleg már zajlanak az oktatási központ építési munkálatai. A 2023 szeptemberére elkészülő létesítményben a helyi szakképzés duális képzés keretében kezdődik majd meg.
 
BG
Forrás: MTI, Dehír
Képek: MTI/Czeglédy Zsolt