Letették a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét Debrecenben

Új, modern betegellátó centrum épül Hajdú-Bihar vármegye székhelyén. A Gyermeksürgősségi Központ várhatóan őszre készül el.

Letették a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét Debrecenben. Új, korszerű betegellátási centrum létesül 2441 négyzetméteren, több mint 3,2 milliárd forintból, s várhatóan 2023 októberére készül el – írta meg a dehir.hu.
 
A kétszintes épületben, amely a Gyermekgyógyászati Klinika szomszédjában épül, összesen 33 ággyal várják majd a betegeket. A földszinten lesz a gyermeksürgősségi és baleseti betegellátó osztály.
 
Letették a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét Debrecenben
Letették a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét Debrecenben
 
A felső szinten sebészeti, 15 ágyas részleget alakítanak ki, két műtőblokkal. Lent négy ambulancia működik majd, az ún. triázs részekkel, képalkotó diagnosztikai központtal, endoszkópos laborral - itt az idegentest-eltávolításra is lesz mód – tudatta a dehir.hu.
 
Mint azt Szabó Tamás, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, az új épületben egy egységen belül biztosítjáj a klasszikus gyermeksürgősségi ellátást, a gyermeksebészetet és a baleseti ellátást is – írta a dehir.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.