Már tervezik Debrecenben a reptéri élménytúrákat

A 2021-es évre már tervezi a Debrecen International Airport Kft.-t üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. a reptér megnyitását a látogatók számára, különleges túrákat terveznek a létesítményen belül.  

A Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. szerint tavasszal már elindulhatnak a szervezett reptérlátogatások, amelynek 8 éve hagyománya van a cívisvárosban. Hétköznap a kisiskolások és óvodás korú gyerekek előtt áll nyitva a lehetőség, hétvégén pedig a felnőtt korosztály vehet részt szervezett reptéri túrákon az év minden hétvégéjén. A túrák az előzetes tervek szerint három órásak lennének, melynek során az induló és érkező járatokat is meg lehet figyelni a reptér erre kijelölt részén.

A látogatók megismerhetik, hogy mi történik a járatok meglehetősen rövid, 30 perces fordulóidejében és hogyan készítenek fel ennyi idő alatt egy 180 férőhelyes repülőgépet a következő útra - írja az mti. A túra ideje alatt, a forgalommentes időszakban a csoportok ki is szállhatnak a kivilágított kifutópályán.

 

A technikai részletek is megtekinthetőek lesznek

A technikai részletek is megtekinthetőek lesznek

 

Debrecen polgármestere, Papp László a napokban azt nyilatkozta, hogy a debreceni nemzetközi repülőtéren mindeközben folyamatosak a fejlesztések. Jelenleg a terület büszkeségeként 7, 6 kilométer hosszúra tervezett, extrém biztonságos kerítés építése folyik 580 millió forint állami támogatásból, ezelőtt pedig a forgalmi előtér világítását újították meg.

 
Zajlik még az utasterminál átépítésének tervezése, állami támogatással tűzoltó-laktanyát alakítanak ki, emellett az önkormányzat vásárol két nagy teljesítményű, speciális reptéri oltásra alkalmas tűzoltóautót - tért ki az mti a további munkálatokra. 

 

M. A. 

Forrás: mti