Megkezdik a Petőfi tér felújítását Debrecenben

A Cívisváros legrégebbi, ikonikus parkja, a Petőfi tér teljesen megújul. A munkálatokat még februárban megkezdik Debrecenben, jelentette be Papp László polgármester. A tér különleges újításairól látványtervet is közzétett közösségi oldalán a város első embere. 

A Petőfi tér városunk kapuja, történelme évszázadokra nyúlik vissza - írja Papp László a Facebookon. A Petőfi tér tizenhétezer négyzetmétere újul meg, a munkálatokat már februárban elkezdik. Külön érdekesség, hogy a közparkban egy várostörténeti tanösvény is helyet kap, amely által megismerhető lesz az egész környék.  

 

A látványterv

A látványterv

 

Papp összegezte, hogy a felújítás során vadonatúj játszóteret alakítanak ki a legkisebbeknek, tó és szökőkút is szépíti a környéket. Zöldítik majd a parkot, 85 fát és többezer cserjét ültetnek a parkba, virágokat telepítenek, füvesítenek. A tervek szerint tíz hónapig folynak majd a munkálatok.

Az 1862-ben kialakított Petőfi tér a Zöld Város Program keretében újulhat meg. A polgármester méltatta a projektet, szerinte az egyik legfontosabb eleme a Debrecen 2030 fejlesztési stratégiának. Nemcsak a a Petőfi tér, hanem számos debreceni városrész és kert felújítása kezdődhet meg általa. Többek közt a tócóvölgyi és újkerti felújítások is a program keretében valósulnak meg.  


 

 

M. A. 

Fotó: Papp László/ Facebook