Mi készül? - Teszthelyszín lesz Debrecen

A cívisváros forradalmasítaná közlekedését. A rendszer hatékonyságát további két városban is felmérik Európában.

Teszthelyszín lesz Debrecen: a város úttörőnek számít a GreenMob, vagyis a fenntartható utazást célzó utazástervező tesztelése szempontjából – tudatta a civishir.hu.
 
A DKV Zrt. tájékoztatása szerint a GreenMob hitelesített szén-dioxid-kibocsátás-kalkulátora rendelkezik egy, Mobility as a Service (MaaS) platformba integrált automatikus közlekedésimód-felismeréssel.
 
Ez segít abban, hogy a fogyasztók utazásuk tervezésekor megalapozott döntéseket hozzanak.
 
Az EIT Urban Mobility által támogatott GreenMob projekt komoly lépést jelent a fenntartható városi mobilitáshoz, valamint, hogy mérsékelni lehessen a környezeti hatásokat – írta a civishir.hu.
 
A projekt az emberek közlekedését forradalmasítaná a városban, melynek célja, hogy a városi környezet zöldebb és élhetőbb legyen. Csökkenteni szeretnék a szén-dioxid kibocsátást, növelni a fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosságot, a környezetbarát közlekedést.
 
Ebben az évben már a spanyol Viladecans, az olasz Cesena is teszteli a rendszert.
 
A Wecity fejlesztette, MaaS platformba integrált, tanúsított szén-dioxid-kibocsátási kalkulátor megoldja, hogy a felhasználóbarát felület kiszámítsa és megjelenítse a városi utazásokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást – írta meg a civishir.hu.
 
Fotó: civishir.hu
 
B.A.