Milliós adományokat kaptak a Debrecen melletti tanyavilág lakói

Idén még sikeresebb a debreceni tanyasi karácsony nevű jótékonysági program, mint valaha. Az akcióban milliós adományokat kaptak a környékbeli tanyákon élők a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség jóvoltából, de mások is besegítettek. 

Az akciót még 2013-ban kezdte el a két szervezet, idén csatlakozott hozzájuk a magokat állítottak össze, ezt az önkormányzat 120 élelmiszercsomaggal, a Magyar Református Szeretetszolgálat, akik a lehető leghasznosabb ajándékkal, szén-monoxid-érzékelővel kedveskedtek a tanyasiaknak, szám szerint hatvanat adományoztak nekik.

Rengeteg pénzadomány is érkezett önkormányzatoktól és magánszemélyektől is, összesn 1, 3 millió forint. Ezekből tartós élelmiszert vásároltak a szervezők és szétosztották a Halápon és Nagycserén élők közt.  

 

Advent Debrecenben

Advent Debrecenben

 

A felajánlások nagyjából négymillió forintot tettek ki összesen. A szétosztásban szorgos és szakszerű kezek segítettek, egyházi, civil és rendvédelmi szervezetek munkatársait illeti érte dicséret. Összesen 342 rászoruló kapott az adományokból, amelyeket december 10-én kaptak meg a tanyasiak.

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/Czeglédi Zsolt