Minden napra egymillió - segítséget kap a reptér

Egyenesen a központi költségvetésből kap forrást a debreceni repülőtér. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint az állam a budapesti Citadella felújítására, a békéscsabai utak javítására és a debreceni reptér megsegítésére fordít összesen húszmilliárd forintot. 

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren jelenleg a járvány miatt nincsenek menetrendszerű járatok, ezért nem könnyű az intézmény helyzete. Most azonban az állam tetemes összeget különített el kimondottan arra a célra, hogy a reptér esetleges anyagi nehézségeit kompenzálják.


A debreceni reptér két részletben kap 750 millió forintot, tehát 365-365 millió forint jut a reptér működtetésére és a majdani járatindítási programra. 

A reptér jelenleg takaréklángon üzemel

A reptér jelenleg takaréklángon üzemel


A Debreceni Nemzetközi Repülőtér kiemelt szerepet kap a városvezetés tízéves tervében. A Debrecen 2030 program keretében az egész régiót érintő városfejlesztési beruházásokról döntöttek még a nyáron, ennek keretében a reptér is megújul, új kifutópályát építenek és a tervek szerint bővítik a terminálok számát is. Könnyebben elérhetővé akarják tenni a repteret, a bekötő utak fejlesztésére is fordítanak majd összeget. 

 

 

M. A.