Modern eszközökkel gyarapodott a Debreceni Szakképzési Centrum

A Delta Technologies ezer darab HP márkájú vékonykliens munkaállomást adományozott a Debreceni Szakképzési Centrumnak.

A Delta Systems és a Delta Informatikai Zrt közösen adta át az ezer darab vékonykliens munkaállomást a Debreceni Szakképzési Centrumnak, hogy hozzájáruljanak a tagintézményekben zajló oktatáshoz.
 
A cég kiemelten támogatja a debreceni oktatást 
 
A Delta Csoport évek óta elkötelezett az oktatás elősegítésében, több K+F kutatást is megvalósított a Debreceni Egyetemmel közösen. A vállalatcsoport jó kapcsolatot ápol a városvezetéssel is, ezért is tartják fontosnak, hogy segítsék Debrecen oktatási intézményeinek digitális felzárkóztatását.
 
A Debreceni Szakképzési Centrum kerettantervében kiemelt szerepe van a digitális kultúra elterjedésének amiatt, hogy a tanulók tudásszintje megfeleljen a 21. század munkaerőpiaci kihívásainak.
 
"Az új szakképzési törvény és a Szakképzés 4.0 stratégia megteremtette azt a jogi környezetet, amelynek köszönhetően magas színvonalú szakemberképzés valósulhat meg. A stratégia alapja három pilléren nyugszik: fontos, hogy a diákok vonzó környezetben, naprakész tudással rendelkező oktatóktól tanuljanak és számukra karrierlehetőséget jelentsen a szakképzés. A vonzó környezet akkor tud megvalósulni, ha megfelelő az infrastruktúránk, tanulóink jó minőségű, korszerűen felszerelt tanműhelyekben sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait. A Delta eszközei ezen cél elérését támogatják"- osztotta meg gondolatait Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.
 
BG
Forrás: Dehír, Delta Technologies
A képek illusztrációk