Négycsillagos szállodát építenek Debrecenben

Megkezdődött a Mercure hotellánc debreceni szállodájának építése. A négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda 3300 négyzetméter alapterületű épületében 4 szinten, 155 szobát alakítanak ki, 310 férőhellyel. A létesítményben még egy közel 120 férőhelyes étterem, bár és lounge is helyet kap.

Debrecen belvárosában tették le a 8,2 milliárd forintos beruházás alapkövét.
 
4 csillagos hotelt építenek Debrecenben
 
Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az építkezés megvalósításához a beruházó saját tőkéjéhez a Kisfaludy-programon keresztül 3,4 milliárd forinttal járult hozzá a magyar kormány.
Kósa Lajos a térség országgyűlési képviselője szerint a szálloda építésével egy régi ingatlan "foghíj" beépítésére készülnek, mely városrehabilitációs szempontból is fontos beruházás.
 
Az országgyűlési képviselő hozzátette még, hogy a beruházás az úgynevezett Bika-tömb fejlesztését és rendbetételét is jelenti, emellett pedig csak az első lépést tették meg a belváros rehabilitációjának folyamatában.
 
A 4 csillagos szálloda 3300 négyzetméteres alapterületén, 4 szinten, 155 szobát fognak kialakítani, mellette pedig egy 120 férőhelyes éttermet, bárt és lounge-t, valamint egy nyitott éttermi teraszt. Építenek még egy 120 férőhelyes, szekcionálható konferenciatermet és egy mélygarázst is.
 
Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a hotel megépítésével megjelenik Debrecenben az első szállodaipari brand, a Mercure, mely a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít az egységek számát tekintve Európában.
 
A beruházás várhatóan jövő nyárra készül el.
 
BG
Forrás: MagyarÉpítők
A képek illusztrációk