Német vállalat beruházását adták át Debrecenben

A német Bürkle cégcsoport beruházását adták át Debrecenben.

A német Bürkle cégcsoport 2019-ben kezdte meg együttműködését a várossal, amikor a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos és Technológiai Parkban átadták a prés-és felületkezelő gépek, valamint laminált rendszerek építésével foglalkozó gépgyártó üzemét. Már akkor bejelentették, hogy hosszabb távra terveznek Debrecennel és további két üzem építésébe kezdenek, melynek átadása 2022 májusában történt meg.
 
Csaknem 3 milliárd forintba került a beruházás
 
A több mint 100 éves cégcsoport gyártókapacitásának felét a már meglévő debreceni gyáruk, 25-25 százalékát a két németországi üzemük adja. Azért választották Debrecent, mert itt rendelkezésre állt a minőségi munkaerő, a logisztikai infrastruktúra és a Xanga cégcsoport részéről is együttműködési lehetőségekre nyitottságot tapasztaltak.
 
A most átadott több mint ötezer négyzetméteres, világszínvonalú termelésre, tesztelésre és adminisztrációs feladatokra alkalmas létesítmény a Bürkle és Xanga csoport közös beruházásaként csaknem 3 milliárd forintból valósult meg.
 
A debreceni gyárba a dolgozók 90 százaléka a képzésből kerül ki, de továbbra is keresnek idegen nyelveket beszélő mérnököket és technikusokat.
 
BG
Forrás: Dehír, MTI
A képek: MTI/Czeglédi Zsolt