Rendet teremtenek a DVSC-n belül: együtt a sportcsapatok és az akadémiák

A DVSC szervezetét egységesítik, jelentette be Szabó Péter, a DVSC Zrt. igazgatótanácsának elnöke május harmadikán. Ennek keretében a focicsapat és a Loki akadémia, a kézilabdások és a kézilabda akadémia egy cégben működik tovább a jövőben. Július elsejétől él az összefogás.  

Az egységesedésre azért van szükség, hogy a DVSC egy elv mentén haladva hatékonyabban működjön, az egyesület munkája eredményesebb, gazdaságilag stabilabb legyen. Az elnök szerint a központosításnak hála hatékonyabbá és direktebbé válik az irányítás. Ugyanakkor költséghatékonyabb is lesz a rendszer. A csapatok további sikerei is függhetnek ettől.  

Az egységesítés július elsejétől lép életbe. Négy területet, a Loki labdarúgócsapatát és az akadémiát, valamint a kézilabda csapatot és kézilabda akadémiát vonják össze. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a kézilabda akadémián már bevált rendszert adaptálnák a futballclub esetében. A különböző státuszok megszűnnek az eddig külön működő egységeknél, így az emberi erőforrásokat is hatékonyabban használják ki. Az egész rendszer egy elképzelés mentén működhet, amely optimalizálja a folyamatokat.  
 
 
Szabó Péter
Szabó Péter
 

Szabó Péter részletezte, hogy is néz majd ki a gyakorlatban az egység vezetése: az úgynevezett “közös DVSC-t" Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. eddigi ügyvezetője fogja irányítani. Mint elmondta: a DVSC korábbi vezetőjétől, Róka Gézától megválnak, Makray Balázsnak, a Loki-akadémia eddigi ügyvezetőjének a munkájára pedig a DVSC igazgatóságában lesz ezután is. 

Ábrók Zsolt is részt vett a sajtótájékoztatón, amelyen felvázolta jövőbeni terveinek körvonalát. A célja egy egységes DVSC brand kiépítése, amellyel hosszú távon versenyképesek lehetnek, és ami hozzájárul a szakmai és gazdasági stabilitáshoz. Nagy hangsúlyt fektetne az utánpótlás kinevelésére.  

 

M.A.

Forrás: mti, dvsc.hu

Fotó: dvsc.hu