Stratégiai megállapodást írtak alá Debrecenben

A NEKÜ Nonprofit Kft és a Debreceni Egyetem a klinikai vizsgálatok és gyyógyszerkutatásokra vonatkozóan stratégiai megállapodást kötött.

A koronavírus járvány ellenére az egészségügyi klinikai kutatások és vizsgálatok növekedni tudtak. A NEKÜ Nonprofit Kft azért jött létre, hogy a kialakult gyakorlatokat és elképzeléseket a nemzetközi élmezőnybe juttassa.
 
Stratégiai megállapodást kötöttek
 
A Debreceni Egyetem a hazai klinikai kutatások egyik fontos intézményeként együttműködik a NEKÜ Nonprofit Kft-val és oktatási programot szervez az orvosi, klinikai vizsgálatokat végzők számára.
 
A stratégiai együttműködéssel a Debreceni Egyetem oktatási tevékenysége olyan gyakorlati támogatással bővül, amellyel orvosi- és egészségügyi kutatások alapját adó képzési programjaikban magasabb szintre juthatnak.
 
A Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft (NEKÜ) célja, hogy a hazánkban zajló nemzetközi klinikai vizsgálatok és orvostudományi kutatások szakmai, tárgyi és személyi feltételeit javítsa. Több programot is Magyarországra terveznek hozni, mellyel tovább növekedhetnek az orvosok által kezdeményezett klinikai kutatások.
 
BG
Forrás: MTI, Profitline
Képek: MTI/ Koszticsák Szilárd