Sürgősségi ügyeleti rendszert indítottak Hajdú-Bihar megyében

Az Országos Mentőszolgálat sürgősségi ügyeleti rendszert indított Hajdú-Bihar megyében.

Az OMSZ 2022. július 1-től magas színvonalú, korszerű sürgősségi ügyeleti rendszert indított el Hajdú-Bihar megyében. A programot az Európai Unió 1,1 milliárd forintos támogatásával valósították meg.
 
Korszerűbbé válik a betegellátás
 
Az összesen 22 telephely mindegyikén speciális járművel és felszereléssel, magasan képzett szakemberekkel működik az ügyelet szolgálat, amely átvette a sürgősségi ügyeleti ellátást és ezzel tovább gyorsította és javította a betegellátást.
 
A sürgősségi ügyeleti rendszer magasabb színvonalú betegellátást, ezzel párhuzamosan nagyobb egészségnyereséget eredményez, hiszen a betegek számára egyszerű hozzáférést (egykapus belépés) biztosít. Emellett az OMSZ mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás pedig hatékonyabb ellátásszervezést valósít meg.
 
Az ügyeleti hívásokat a mentésirányító központban fogadják és a kapott információk alapján indítják a betegekhez a legmegfelelőbb ellátást nyújtó egységet, vagy akár az azonnali életmentő segítséget.
 
Az OMSZ sürgősségi ügyeleti rendszerének a korszerű, egységes eszközpark mellett további, nagyon fontos előnye a protokollok mentén történő ellátás és a szakorvosi telekonzultáció folyamatos lehetősége is.
 
BG
Forrás:MTI, Civishír
A képek illusztrációk