Támogatja a kormány a DE sugárterápiás eszközparkjának fejlesztését

A Magyar Kormány támogatja a Debreceni Egyetem surgárterápiás eszközparkjának fejlesztését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még 2018-ban dolgozta ki az Országos Onkológiai Intézettel a Magyar Nemzeti Rákellenes Programot, melynek köszönhetően áttörő eredményeket értek el az onkológiai betegellátás területén.
 
Korszerűbbé válik a daganatok kezelése 
 
A kormány úgy határozott, hogy a Debreceni Egyetem Klinika Központja (DE KK) 2 milliárd 242 millió forint támogatást kap sugárterápiás eszközparkjának fejlesztésére, mellyel korszerűbbé válik a daganatdiagnosztikai és a daganatterápiás kezelések.
 
A DE KK ellátási körzetéhez csaknem 2 millió lakos tartozik, akik számára a géppark beszerzésével magasabb szintű ellátást tudnak biztosítani.
 
A közleményből kiderül, hogy: "a modern technológiát képviselő háttér lehetővé teszi a legújabb külső besugárzási technikák alkalmazását a daganatos betegek kezelésénél, garantálja a magas szintű betegellátást, a képvezérelt nagy pontosságú kezeléseket, és a robbanásszerűen bővülő intra- és extracranialis sugársebészeti, sugárkezelési beavatkozásokat."
 
A beruházást elsősorban európai uniós támogatásból finanszírozzák, de amennyiben ez nem megoldható, akkor a 2022-es költségvetésből különítik el az összeget a célok megvalósítására.
 
BG
Forrás: MTI, Dehír
A képek illusztrációk