Több mint 200 milliót fordít programokra az NI Hungary

A debreceni NI Hungary Kft huszadik jubileumi születésnapján több mint 225 milliós programsorozatot jelentett be.

Az NI Hungary Kft debreceni gyárának huszadik évfordulóját ünnepelte. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. Az ünnepséget a gyár dolgozói online követhették.
 
A debreceni gyárban NI hardvertermékeket állítanak elő
 
Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy 225 milliót fordítanak olyan programokra, amivel a mérnöki pálya iránt keltik fel az érdeklődést. Ezeket a programokat az oktatási intézményekkel és civil szervezettel közösen szervezik, ahol elsődlegesen a lányokat és a hátrányos helyzetűeket helyezik előtérbe.
 
Eric Starkloff, az NI elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy azért választották 1999-ben Debrecent a gyár helyszínének, mert az állam, az önkormányzat és az oktatási intézmények részéről érezhető volt a partnerségre való törekvés.
 
Papp László, Debrecen polgármestere szerint a vállalat magas hozzáadott értéket állít elő. Az NI Hungary Kft rendszeresen pénzt fektetett bele a városi oktatásba, emiatt Debrecen felismerte, hogy a tanulásnak kulcsszerepe van a fejlődésben.
 
Az amerikai National Instruments Corporation debreceni gyárában főleg NI hardvertermékeket gyártanak, mellette kutatás-fejlesztéssel és informatikai rendszerek fejlesztésével foglalkoznak. A cég magyarországi gyárában az alkalmazottak száma meghaladja az 1400 főt.
 
BG
Forrás: Dehír, NI Hungary Kft
Képek: MTI/ Czeglédi Zsolt