Többmilliárdos beruházás valósult meg Debrecenben

Mindössze 9 hónap alatt készült el a Hajdúsági Sütödék-csoport debreceni beruházása.

A Hajdúsági Sütödék-csoport Debrecenben hozta létre új üzemét. A beruházás 1 milliárd forintba került, amihez 800 ezer euró uniós támogatást kaptak.
 
A debreceni sütőüzemben okos élelmiszereket gyártanak majd

Az új üzemben 2021. december végéig teszteket végeznek, majd 2022. januárban kezdődik el a termelés, ahol a gyártás felfutásával, várhatóan másfél éven belül éves szinten 40-50 millió darab okosélelmiszer szendvicsalapok és péksütemények előállítása fog zajlani.
 
A Hajdúsági Sütödék- csoport több mint 20 éve indította el Okos Élelmiszer (Smart Food) elnevezésű kutatási programját, ahol az előállított sütőipari termékek aktív élettani előnyöket nyújtanak a fogyasztóknak.
 
A cég Vitajó cipó formátumaival 4 évvel ezelőtt lépett a piacra, ahol már több mint 2 milliárd forgalmat generált hazánkban. A vállalat franchise hálózatot épített és jelenleg is épít belföldön és külföldön egyaránt.
 
A debreceni gyárban okos élelmiszerek gyártása zajlik majd, ahol a piaci visszajelzések alapján bővítik majd a kínálatot. A beruházással a cég műszakonként 16 munkahelyet teremt a városban.
 
 
BG
Forrás: MTI, Világgazdaság
A képek illusztrációk