Török cégeknek is jó lehetőséget kínálhat Debrecen

Török-magyar üzleti fórumot tartottak Debrecenben. A cívis város a török vállalkozások számára is jelentős lehetőséget adhat – hívta fel a figyelmet dr. Papp László polgármester.

Komoly lehetőséget nyújthat Debrecen a török üzleti vállalkozások számára is, Európa feltörekvő üzleti-gazdasági központjaként – hangzott el azon a török-magyar fórumon, amelyet június 14-én rendeztek meg Hajdú-Bihar megye székhelyén.
 
A cívis várossal és a török nagykövetséggel együttműködésben szervezte meg a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara a török-magyar találkozót, melynek a befektetések és üzleti együttműködések elősegítése is célja – írta meg a dehir.hu.
 
Papp László polgármester a fórumon kiemelte, hogy Debrecen az egyik legdinamikusabban fejlődő város Közép-Európában – 12 milliárd euró működő tőle érkezett ide 8 esztendő alatt. Ezt a jelen és a jövő feladata beépíteni a város gazdaságába – fogalmazott.
 
Debrecen jelentős lehetőséget nyújt a hazai és a külföldi, így a törtök üzleti vállalkozásoknak is – jegyezte meg a városatya.
 
Török cégeknek is jó lehetőséget kínálhat Debrecen
Török cégeknek is jó lehetőséget kínálhat Debrecen 
 
Törökország szeretne a világ 10 legnagyobb gazdasága között jelen lenni, s ebben nélkülözhetetlennek látja a külföldi üzleti kapcsolatos bővítését – mondta el a fórumon Gülşen Karanis Ekşioğlu török nagykövet.
 
Megjegyezte, hogy nagy lendületet vettek mostanság a török-magyar gazdasági kapcsolatok, s jelenleg is 500 török cég működik hazánkban és egyre több turista is érkezik – tudatta a dehir.hu.
 
Komoly együttműködések vannak az építőipar terén, sokat tanulhatunk Törökországtól, az ottani építőipari szakemberektől – fogalmazott Skultéti Éva, a a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.
 
Az üzleti fórumon 25 török cég és több mint 30 magyar vállalkozás képviselői jelentek meg. Amellett, hogy bemutatták a helyi befektetési lehetőségeket, üzletemberek is találkoztak egymással a rendezvényen – írta meg a dehir.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.