Tudományos díj és duális képzés a DVSC és a Debreceni Egyetem együttműködésében

Stratégiai megállapodás született a Debreceni Egyetem és a DVSC között – ennek keretében fűzik szorosabbra kapcsolataikat a tudomány és a duális képzés terén.

Tudományos díjat alapít és a duális képzés terén is együttműködik a Debreceni Egyetem és a DVSC. A stratégiai megállapodás keretében az intézmény és a sportszervezet szorosabb kapcsolatot alakít ki egymással – tudatta a dehir.hu.
 
Az együttműködés ünnepélyes aláírással köttetett meg, melyen részt vett Bács Zoltán, az egyetem kancellárja, Bácsné dr. Bába Éva, a Sportgazdasági és Menedzsment Intézet igazgatója, Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője, illetve Hayk Hovakimyan, a DVSC klubigazgatója.
 
A közös munka évtizedek óta tart a két szervezet között, ezt azonban bővíteni szeretnék – mondta Bács Zoltán kancellár. Az együttgondolkodást, a közösségépítést a megállapodás még szervezettebbé teszi – emelte ki Makray Balázs.
 
debreceni_egyetem_dvsc_1
 
Három kategóriában alapít tudományos díjat a klub és az egyetem. A díjazottak komoly anyagi támogatást kapnak a következő esztendőkben – írta mega  dehir.hu.
 
Azoknak a hallgatóknak, akik elnyerik az évi 12 ezer eurós támogatást, a DVSC-vel, vagy általában a sporttal kapcsolatos sporttudományos kutatást kell végezniük és publikálniuk. A pénzt akkor kapják meg, ha a bíráló bizottság érdemesnek tartja a díjazásra a munkát.
 
Duális képzést is kialakít a DVSC és a Debreceni Egyetem. Ennek része a sportegészségügyi együttműködés, önálló egyetemi szektor működtetése a mérközéseken, valamint közös események és jótékonysági akciók megszervezése – tudatta a dehir.hu.
 
Fotó: dtv
 
B.A.