Új technikusi képzéseket indítanak a Debreceni Szakképzési Centrumban

Debreceni Szakképzési Centrum még idén elindítja légijármű-műszerész technikusi és légijármű-szerelő technikusi képzését, valamint vasútforgalmi szolgálattevő technikus-képzésről is gondoskodik. A helyi repülőtér és a vasúttársaságok utánpótlásáról gondoskodnak ezzel, a fiatalok pedig megfelelő, értékes szakmát kaphatnak.  

Szeptembertől indulnak a Debreceni Szakképzési Centrum új szakai, a légijármű-szerelők és repülőgép-műszerészek a bővült légitársaság munkatársai lehetnek majd. Pósán László országgyűlési képviselő a bejelentő sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy több légitársaság is Debrecenbe telepítette kiszolgáló-karbantartó részlegét. Műszerészekre és szerelőkre is szükség van – ahogy pilótákra is, de ez a képzés már él a városban.  
 
 
Repülőgép
Repülőgép
 

A tavalyi adatokhoz képest idén tíz százalékkal többen kezdik meg tanulmányaikat a szakképzési centrum intézményeiben, 1800-an iratkoztak be az iskolába. A térségben nőtt a szakképzések iránti kereslet, valamint az is látszik a felmérésekből, hogy egyre többen fejezik be az iskolát.  

A Debreceni Szakképzési Centrumban összesítés alapján a legnépszerűbb szakok és területek közt volt az informatika és távközlés, a turizmus-vendéglátás, a specializált gép- és járműgyártás, az építőipar, a gépészet, a vegyipar, az elektronika és elektrotechnika, a gazdálkodás és menedzsment. Ezekhez csapják most a légijármű-műszerész technikusi és légijármű-szerelő technikusi képzéseket, valamint a vasútforgalmi szolgálattevő technikus-képzést is.  
 

 

M.A.

Forrás: mti