Új Tourinform irodát nyitottak Debrecenben

Összesen huszonkét Tourinform irodát újítottak és újítanak meg országszerte, a program során a debrecenit már át is adták. Rengeteg turisztikai fejlesztés valósul meg a városban 2021-ben, az iroda hiánypótló lesz, amint felélénkül a turizmus és a vendéglátóipar a járvány enyhülése után.

A Tourinform irodák a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával épülhetnek át, összesen 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. Ahogy Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Zrt. Vezérigazgatója a debreceni Tourinform átadásán kifejtette, barátságos és teljesen modern környezet várja majd a turistákat.  
 
 
Horváth Péter a sajtótájékoztatón
Horváth Péter a sajtótájékoztatón
 

Debrecen és térsége a harmadik leglátogatottabb régió volt 2020-ban, idén is nagy forgalomra számítanak. Összesen 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek el a városban és környékén az előző évben, a helyi Tourinform megújítása fontos volt. A tervek szerint a közeljövőben 3600 szálláshelyet újítanak meg itt, és további 450-et építenek fel. A magánszálláshely-fejlesztési pályázat keretében 204 millió forintot költenek erre, Horváth szerint a térségben pedig összesen 910 szálláshelyen újítottak és újítanak meg hárommilliárd forint támogatásból. 

Emellett 2023-ban átadják az Aquaticum strand melletti szállodát, három új szálloda építése is várható egy 6,9 milliárd forintos beruházás keretén belül, Debrecen városának képét megújítva ezzel. A plusz szálláshelyeknek köszönhetően még több turistát vonzhatnak a helyi nevezetességek, látványosságok a térségbe. 

A debreceni alpolgármester, Széles Diána szerint is fontos, hogy a növekvő érdeklődés mellett a turisztikai információs központ megfelelő körülményeket biztosítson. Elmondta, erős belföldi forgalomra számítanak ezen a nyáron. 

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti bejelentését követően a hétvégén országszerte megnyithattak a vendéglátó egységek teraszai, a megfelelő átoltottság után pedig egyéb szolgáltatásokat is megnyitnak azok előtt, akik rendelkeznek oltással és az ehhez szükséges igazolvánnyal.  
 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Czeglédi Zsolt