Újabb bővítésre készül a FireLight Debrecenben

A debreceni FireLight Kft 2019-ben megépült csarnokát követően, újabb 2300 négyzetméter területtel bővíti épületét.

A 2007-ben alapított FireLight Kft öngyújtók és dohányzást kiegészítő termékek nagykereskedelmével foglalkozik. A cég megalakulását követően hamar piacvezetővé vált, az itthon eladott öngyújtókból 75-öt ők forgalmaznak.
 

Elindították a higiéniai termékek divízióját is 

A cég 2019-ben a Házgyár utcán építette fel 2800 nm-es új épületét, ahol 21-en dolgoznak. Az első csarnokot a Dryvit Profi Kft építette, így a 2. ütem kivitelezésével is őket bízták meg.
 
Czibla Sándor a FireLight Kft ügyvezetője elmondta, hogy azért választották a Dryvit Profi Kft-t a csarnok megépítéséhez, mert korábbi építkezések során pozitív tapasztalatuk volt a céggel. Korrekt árajánlatot adtak és a határidőket is mindig betartják annak ellenére, hogy az építőipar a mai világban ingoványos területnek számít.
 
A cég jelenlegi komplexuma további 3 épületegyüttessel fog bővülni, melynek első ütemének kivitelezését kezdik meg. Az új 2300 nm-es első ütem, a korábban megépült csarnok mellé, közvetlen folytatásaként fog megépülni.
 
A korábbi fejlesztéseket önerőből finanszírozták, de a mostani beruházás felét az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Munkaerő-intenzitást növelő programján elnyert támogatásból fedezik.
 
A Firelight Kft 2 saját gépsorral végzi gyártási tevékenységét Kínában. Egyiket hazahozzák, így az öngyújtók címkézése és feliratozása már az új csarnokban történik.
 
Ebben az ütemben 10 új munkatárs felvételét tervezi a cég, majd a 2 csarnoképület megépülésével további létszámbővítéssel kalkulálnak 2025 végéig.
 
A cég másfél éve elindította a higiéniai termékek divízióját, ami a járvány hatására erősödni kezdett. A koronavírus ellenére is növelték árbevételüket, míg 2019-ben 2,5 milliárd forint nettó árbevétel mellett 457 millió adózott eredményt értek el, addig 2020-ban 2,8 milliárd árbevétel mellett az adózott eredményük meghaladta a 485 millió forintot.
 
A FireLight Kft hazánkon kívül további 25 országba, 187 partnerének forgalmaz termékeket. Czibla Sándor szerint az idei lesz az első év, amikor az export bevételük több lesz, mint a hazai értékesítés.
 
Forrás: Dehir, Dryvitprofi.hu