Újabb laborral bővült a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara Fröccsöntő Szerszámtervezési laboratóriummal bővült, melynek létrehozásában a Plastic-Form & AD Plastik segített.

Dr. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja elmondta, hogy fontosnak tartják olyan cégekkel tartani a kapcsolatot, melyeknek technológiája és technikája hozzájárul a magyar ipar fejlődéséhez.
 
A hallgatók megismerik a legújabb technológiákat
 
A laboratóriumban a polimertechnológiai szakmérnöki képzésben, valamint a gépészmérnöki alapképzés anyagtechnológiai specializációján tanulók fröccsöntéssel és műanyag-megmunkálással kapcsolatos ismereteket szerezhetnek, valamint betekintést kaphatnak arról, hogy milyen eszközökre van szükség a járműipar műanyagalkatrészek gyártásához.
 
A labor a Plastic-Form Kft és az AD Plastik Tiszak Kft hozzájárulásával jött létre, mely két vállalat a hallgatók gyakorlati oktatásában is közreműködik.
 
Burai Zsolt, a Plastic-Form Kft ügyvezetője elmondta, hogy már 10 éve tart az együttműködésük a Debreceni Egyetemmel. A leendő mérnökök szakmai gyakorlatszerzéséhez azzal járulnak hozzá, hogy bemutatják számukra azokat a technológiákat és folyamatokat, amelyektől színvonalasabbá válik a képzés.
 
Tomislax Posezi, az AD Plasztik Tiszta Kft ügyvezetője elmondta, hogy több külföldi egyetemmel sikerült együttműködést kialakítaniuk a hallgatók gyakorlatorientált képzésének támogatására, de hazánkban ez az első ilyen alkalom. Bízik az egyetemmel való hosszútávú sikeres együttműködésben.
 
Mankovits Tamás, a DE MK Gépészmérnöki Tanszék vezetője elmondta, hogy 2019-ben azért indították el a képzést, mert a régióban egyre több műanyagipari vállalat létesült és igény mutatkozott a képzett mérnökökre. Minden évben el tudják indítani a szakot, de az oktatásba bevonják az ipari szakembereket is.
 
BG
Forrás: Debreceni Egyetem, Haon
A képek illusztrációk