Újra megnyitják a debreceni nemzetközi repteret

Debrecenben újra megnyitja nemzetközi repterét a Wizz Air. Június 05-től Eindenhovenbe, június 12-től pedig London Lutonba repülnek gépek Debrecenből.

A debreceni repülőteret a Debrecen International Airport Kft. üzemelteti. Vajda János a cég ügyvezetője elmondta, hogy fokozatosan újraindítanak más járatokat is. A repülőtér felkészült az újraindulásra, de fontosnak tartja, hogy a bevezetett egészségügyi intézkedéseket mindenki betartsa.
 
Újraindítják a nemzetközi repülőforgalmat
 
Radó András, a Wizz Air szenior vállalati kommunikációs menedzsere közölte, hogy a napokban induló két útvonal után nemsokára visszatérnek a legjobban kedvelt nyaralóhelyekre tartó járatok. Így elkezdhetik a szervezést azok is, akik Európa tengerpartjaira szeretnének repülni.
 
Magyarország 2. legnagyobb repülőtere a debreceni nemzetközi repülőtér, több mint 600 ezer fős utasforgalmat bonyolított 2019-ben. A légitársaság 1,5 milliomodik debreceni utasát a Wizz Air helyi bázisán ünnepelték.
 
A légitársaság jelezte, hogy a kötelező biztonsági intézkedések és a fedélzeti protokoll mellett, az utazás ideje alatt szellőztetéssel oldják meg a levegő megfelelő minőségét annak érdekében, hogy csökkentsék az egészségügyi kockázatokat.
 
BG
Forrás: MTI