Üzleti együttműködés jött létre a DE és a cég-konzorcium közt

A Debreceni Egyetem és a kilenc céget tömörítő Debrecen Business Service Centers Kerekasztal együttműködik a jövőben, erről megállapodást is kötöttek a felek. A DE az oktatás színvonalának emelését várja a partnerségtől, a vállalatok pedig a jövő szakembereit oktathatják.  

A vállalati kerekasztal kilenc debreceni céget tömörít magában. A partnerségi megállapodás sajtótájékoztatóján Kissné Nyéki Éva, a kerekasztal projektvezetője elmondta, hogy eddig is részt vállaltak a helyi oktatás színvonalának növelésében, harminc különböző programot szerveztek az elmúlt három évben, mióta a kerekasztal megalakult. 1800 diák szerezhetett speciális tudást ezeken keresztül.  

Kiderült az is, hogy a kilenc cég összesen 4700 embernek ad munkát városszerte, jelenleg három nyelvű üzleti kurzussal és egy akkreditált tanárképzési programmal vannak jelen az egyetemen, jelezte Kissné Nyáki Éva.
 
 
Könnyebben boldogulnak majd a hallgatók a vállalati rendszerekben
Könnyebben boldogulnak majd a hallgatók a vállalati rendszerekben
 
 
A DE rektora, Szilvássy Zoltán elmondta, hogy a magyar tradíciók szempontjából szokatlan a Debreceni Egyetem üzleti kapcsolatrendszere, ugyanis a különböző iparági klaszterekben dolgozó egyetemi vezetőket az ipari partnerek rendszeresen újraválasztják. Mint kitért rá, az egyetemen az alapvetően üzletemberekből álló Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet, vagyis a Müzli foglalkozik a legtöbbet a vállalati kapcsolatrendszer szervezésével. 

A Müzli előadásai nagyon népszerűek a DE hallgatóinak körében, többnyire angolul adnak elő a vállalati vezetők. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok vállalkozói kedve nőjön, szemléletük nyitott legyen a vállalati struktúrák irányába. Ezáltal később jobban boldogulnak majd a multik világában.  

Ascsillán Endre, a Müzli intézetvezetőjének véleménye szerint az ipari, üzleti, gazdasági szereplők és az egyetem szoros együttműködése abszolút mértékben biztosítani tudja azt a keretrendszert, amiben ezeket az ismereteket át tudják adni. 
 
M.A.

Forrás: mti