Vasútvonalat fejleszt Debrecen

Fejlesztik a cívis várost és Balmazújvárost összekötő vasúti pályát. Debrecen több mint 65 milliárd forintból valósítja meg a közlekedési lehetőségeket javító beruházást.

Vasútvonalat fejleszt Debrecen a cívis város és Balmazújváros között. A több mint 65 milliárd forintos beruházás javítja a két település közötti közlekedést, emellett az új BMW gyárnak helyet adó ipari övezetet is jobban meg lehet majd közelíteni – írta meg a dehir.hu.
 
Mint azt Papp László, Debrecen polgármestere a közösségi oldalán tudatta, a villamosított vasútvonal Debrecen és Balmazújváros között lehetőséget nyújt a 100 kilométer/órás sebességre – ez gyors és biztonságos közlekedést tesz lehetővé az emberek számára.
 
Vasútvonalat fejleszt Debrecen a cívis város és Balmazújváros között
Vasútvonalat fejleszt Debrecen a cívis város és Balmazújváros között
 
A városatya hozzátette: a fejlesztés fenntarthatósági szempontból is jelentős, mivel villanymozdonyok váltják a dízelmozdonyokat ezen a szakaszon.
 
A polgármester kiemelte, hogy a jelentős gazdasági fejlesztés külön előnye, hogy olyan fejlesztéseket is indukál, amelyek nemcsak ipari beruházásokkal állnak összefüggésben, hanem a lakók érdekeit is szolgálják – tudatta a dehir.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.