Végleges: jön a Semcorp Debrecenbe

Első Kínán kívüli üzemét létesíti a Semcorp vállalat Debrecenben, áprilisban megkötötték az erről szóló végleges szerződést az önkormányzattal. A vállalat a Déli Ipari Parkban munkálkodik majd,  lítium-ion akkumulátor-elválasztó fóliát fognak gyártani itt, a tervek szerint 2023 első negyedévétől.  

A Semcorp Csoport még 2020-ban jelentette be, hogy Debrecenben vetné meg a lábát, a végleges szerződést áprilisban írták alá, így már nincs akadálya annak, hogy jövőre megkezdhesse tevékenységét a cég Magyarországon.  

 

Az aláírás

Az aláírás


A debreceni lesz az első magyar, illetve az első Kínán kívüli üzeme a Semcorpnak. Lítium-ion akkumulátor-elválasztó fóliát állítanak elő, amely az elektromos autógyártás egyik elengedhetetlen alkatrésze. A beruházás 183 millió euróba kerül, négyszáz új munkaerőt várnak majd az üzembe a termelési, mérnöki és adminisztratív területekre is. 


Az üzem 97 000 négyzetméteres lesz, 19 hektáron terül majd el. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az új létesítmény négy alapfólia-gyártósornak ad majd otthont, valamint bevonási és hasítási munkákra is létesít kapacitást.  A jelenlegi beruházással 400 millió négyzetméterrel bővíti majd a cégcsoport a Kínában lévő 3,3 milliárd négyzetméternyi szeparáto-fólia gyártási kapacitását. 
 


 
M. A.  
Forrás és fotó: Debreceni Önkormányzat