Zöld éttermet nyitott a KFC Debrecenben
A KFC Debrecenben nyitotta meg első modern, környezettudatos éttermét.
Hazánkban egyedülállónak számít a KFC debreceni étterme, melybe zöld megoldásokat építettek: esővíz-hasznosítás, hűtőgéphulladékhő újrafelhasználása, automatikus légcserélés, napelemek, energiatakarékosság.
Az étterem belső világítását napelemek biztosítják
A munkálatokat több éves tervezési folyamat előzte meg. Az étterembe minden olyan környezettudatos megoldást megcsináltak, ami a vendéglátásban jelenleg alkalmazható.
A beruházás fél milliárd forintba került, mellyel 60 új munkahelyet teremtett a KFC Debrecenben.
Az átadó ünnepségen jelen volt Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, aki elmondta, hogy a Debrecen 2030 programmal komoly céljaik vannak. Szeretnék fenntartható módon fejleszteni a várost, emiatt létrehozták a Zöld munkacsoportot és a Future of Debrecen programot.
Az új KFC étterem szagelszívói által beszívott meleg levegő egy hőcserélő rendszeren keresztül elősegíti a fűtési rendszer felmelegítését, így a téli fogyasztás negyedével fog csökkenni a hagyományos fűtési módokhoz képest.
Az étterem belső világítását napelemek biztosítják, emellett pedig intelligens épületüzemeltetési rendszert építettek ki, ami automatikusan beállítja a légcserélő rendszer teljesítményét, az elhasznált levegőt pedig előfűtéshez hasznosítja.
Juhász Nándor, a hazai KFC-éttermeket üzemeltető AmRest Magyarország marketingvezetője elmondta, hogy a többi étteremben is bevezetik a debreceni étteremben tapasztalt legjobb hatásfokkal működő folyamatokat, az újaknál pedig már a tervezéskor számolnak a későbbi fejlesztésekkel.
BG
Forrás: Dehír, Nosalty
A képek illusztrációk