A Krones Hungary duális képzési megállapodást írt alá a Debreceni és Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal

A Krones Hungary Kft együttműködési megállapodást kötött a Debreceni és Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal, melynek értelmében duális képzés keretében elektronikai és gépészeti szakmákban képzik tovább a diákokat.

A Krones Hungary Kft élelmiszeripari termékeket gyártó üzemek számára tervez, fejleszt és állít elő gépeket, gépsorokat. Debrecenben a Déli Ipari Parkba 2019 őszén telepedett le a vállalat, amikor átadásra került a 15 milliárd forintos beruházással megvalósult 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnok és 3900 négyzetméter irodaház. A fejlesztésnek köszönhetően 500 új munkahelyet teremtettek a városban.
 
Duáli képzési formában oktatják a diákokat
 
A Krones Hungary otthonaként tekint a debreceni régióra, ezért jobban részévé akar válni a város és környezetének "vérkeringésének".
 
Debrecen infrastruktúrája folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb szükség van a kék- és fehérgalléros munkavállalókra, emiatt a cégeknek részben saját maguknak kell megoldani a megfelelő munkavállalók felvételét és utánpótlását. 
 
Pascal Männche, a vállalat ügyvezetője elmondta, hogy nemcsak az együttműködési megállapodást írták alá a Debreceni és Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal, hanem egyúttal átadták a cég tréningcentrumát is.
 
A Krones Hungary Kft a jelenlegi 36 diák foglalkoztatásán túl, minden évben további 40 főt tervez fogadni. Várhatóan 2022 elején fognak bekapcsolódni a duális képzésbe.
 
BG
Forrás: Dehír, MTI
A képek illusztrációk