A világ egyik legkarakteresebb MotoGP pályája lesz a hajdúnánási

A 2023-ra elkészülő hajdúnánási MotoGP pályáról már most tudni, hogy az egyik legkülönlegesebb lesz a világon. Biztonságossá, modernné teszik, amely fellendíti a térséget, emellett tíz éven keresztül rendezik itt a világ egyik legnépszerűbb sportversenyét.

A pályát a vonalvezetése miatt gondolják már most extrémnek. A Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) elnök-vezérigazgatója, Weingartner Balázs korábban úgy nyilatkozott, hogy a világ egyik legkarakteresebb pályája lesz a hajdúnánási. Természetesen minden előírásnak megfelel majd, izgalmas lesz, de biztonságos.  
 
 
MotoGP versenyző
MotoGP versenyző
 
 
A gyorsaságimotoros versenypályán már 2023-tól rendeznének versenyeket. Tíz éven keresztül ad majd otthont a népszerű MotoGP versenyeknek. A tervpályázatok kiírásánál tart jelenleg a létrehozási folyamat. A tervek szerint jövő héten már eredményeket is hirdethetnek. Ha ez sikerül, az ősszel a földmunkákat már el is kezdhetik a kivitelezők, a magasépítési munkálatok pedig 2022 tavaszán indulnának be.
 
Weingartner azt is elmondta, hogy a Hajdúnánásra tervezett pálya régiófejlesztési jelentőséggel is bír, egyfajta kelet-közép-európai centrumpálya lesz ez.  
 
M. A. 
Forrás: mti