A világ egyik legnagyobb betoncserépgyára lesz Hajdúszoboszlón

Munkahelyeket teremtve bővti országszerte három üzemét a Leier-csoport. összesen 6,5 milliárd forintos beruházást hajtanak végre, melynek keretében Hajdúszoboszlón a vállalat legnagyobb betoncserépgyárát alakítják ki.  

A Leier-csoport osztrák családi tulajdonban lévő cég, Magyarország építőanyagiparának meghatározó szereplője ár 37 éve. Hazánkban kilenc telephelyük van, ezekből mind az országban működő építőipari vállalatok projektjeit, mind a szomszédos országok piacait szolgálja ki. Fejlesztésük a magyar export további növekedéséhez is hozzájárulhat. 


A 6,5 milliárd forintos beruházásból a Leier Hungária Kft. Hajdúszoboszló mellett Pécsen és Jánosházán is fejleszti telephelyeit. A projektet a kormány is támogatja 656 millió forinttal, hiszen a vállalat 20 új munkahelyet teremt, 1240-et pedig biztossá tesz beruházásával.  

 

Szijjártó Péter külügyminiszter

Szijjártó Péter külügyminiszter


Mint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón elmondta, Hajdúszoboszlón a világ egyik legnagyobb betoncserépgyára jön létre, amelynek az éves kapacitása a tervek szerint a 220 ezer tonnát is eléri.  

A Leier Hungária Kft. ügyvezetője, Komlós Andor elmondta, hogy a mostani beruházással megvalósul a Leier legnagyobb betoncserépgyára Hajdúszoboszlón. Jelenleg a vállalat gyárában zajlanak a bővítő-építő munkálatok, a termelés megkezdését augusztusban tervezik. Elmondása szerint a legmodernebb technológiát telepítik a gyárba, ahol hullámos betoncserepeket gyártanak. A vállalat fontosnak tartja, hogy csak természetes alapanyagokat használjanak, betoncserepeik egy az egyben újrahasznosíthatók lesznek. 

 


 
M.A. 
Forrás és fotó: MTI/ Máthé Zoltán