Az Inter Tan-ker együttműködik a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal

Az ITK cégcsoport keretmegállapodást kötött a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal. A cég egy kishaszongépjárművet is átadott az intézménynek.

A megállapodás értelmében az ITK Holding Zrt vállalja, hogy a hamarosan létrejövő Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont által gépészeti, valamint speciális gép- és járműipari szakmacsoportokban megtartandó vizsgák lefolytatására biztosítja a vizsgahelyszínt és a szükséges feltételeket.
 
A cég munkatársai hegesztő szakképesítést szereztek a 2019-ben kötött megállapodás alapján
 
Az ITK cégcsoport számára kiemelten fontos a képzés. Az elmúlt évek során az idei évvel együtt közel 400 diák vett rész náluk duális képzésben és szerezte meg szakképzettségét. A hosszabb távú cél ezzel, hogy 3-5 év múlva legyen elegendő magasan képzett szakember a tervezett bővítésekhez.
 
A vállalat 2017-ben nyitotta meg debreceni oktatási központját, ahol jelenleg a kollégák, a leendő munkatársak és a szakképzésben résztvevők tanulnak.
 
Az ITK 2018-ban együttműködési megállapodást kötött a debreceni, a berettyóújfalui, a kecskeméti, továbbá a budapesti gépészeti szakképzési centrumokkal, valamint a Debreceni Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Egyetemmel.
 
A Beróújfalui Szakképzési Centrummal ettyóújfalui Szakképzési Centrummal 2019-ben bővítették ki az együttműködést, melynek keretében hegesztő képzésre valamint esti szakon ipari gépész szakra iratkoztak be kollégák. A munkavállalók számára munkaidő-kedvezményt biztosítanak, hogy órákra tudjanak járni. Az oktatásokat az ITK debreceni központjában tartják meg a képzéseken résztvevő dolgozóknak.
 
BG
Forrás: MTI, Haon
A képek illusztrációk