Az Iparkamara támogatja az egészségügyi intézményeket és dolgozókat

Defibrillátort adományozott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Járványkórházának. Az intézmény frissen kialakított intenzív osztályán alkalmazzák majd az eszközt, a koronavírus fertőzöttek részére tartják majd fenn.  

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy Lifepak 20E típusú defibrillátort vásárolt a kórház részére hárommillió forint értékben. Több szervezet, megköszönve az egészségügyi dolgozók erőn felüli munkáját, év közben is rengeteg adománnyal támogatta a klinikát, az Iparkamara ideje pedig most jött el. Mivel a járvány harmadik hulláma súlyos terheket rótt a kórházra, egy új, hétágyas intenzív osztályt létesítettek, a Covid-19 fertőzöttek közül a súlyosabb eseteket itt látják majd el. A defibrillátort itt használják.  
 
 
Támogatják az egészségügyi dolgozókat
Támogatják az egészségügyi dolgozókat
 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közleményében jelezte, hogy a járvány kitörése óta folyamatosan igyekszik segíteni azon szervezeteknek, egységeknek és dolgozóknak, akik a járvány frontvonalában dolgoznak.  

Tavaly márciusban a Debreceni Egyetem által létrehozott Veszélyhelyzeti Alap számára folyósított pénzt a Kamara, több megyei önkormányzat részére nyújtott anyagi támogatást. Eddig a megyeszékhelyen kívül Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány kapott pénzt. Emellett a Hajdúböszörményi Mentőalapítvány kapott tőlük nagyértékű tárgyadományokat, amelyekkel mindennapi életüket tudták menedzselni a dolgozók a műszak alatt.  

 

M. A. 

Forrás: dehir.hu