Bővül a Varázserdő program, sétány is lesz

A debreceni Nagyerdő felújítási munkálatai 2013 óta tartanak, idén is folytatják a beruházásokat. Eddig mintegy 25 milliárd forintot költöttek rá, az idei legújabb fejlesztésre további 736 millió forintot fordítanak. A jövőben olyan nagy fejlesztések várhatók, mint egy vidámpark és állatkert építése.

Hajdú-Bihar megyeszékhelyén a Nagyerdőt a Varázserdő projekt keretében reformálják meg. Eddig felépítettek itt egy stadiont, ködszínházat, felújították a Békás-tó környékét és a szabadtéri színpadot, a víztornyot és az Aquaticum strandot. Erre a város az állami turisztikai alap segítségével közel 25 milliárdot költött el eddig.  

 

Jövőre vidámpark is épül

Jövőre vidámpark is épül

 

A projekt folytatódik, Kósa Lajos és a megyeszékhely polgármestere, Papp László közösen tartottak erről sajtótájékoztatót. Jelezték, hogy a Pallagi úton, a strand melletti sétány második ütemének kialakítása kezdődött meg március végén. Várhatóan júniusban elkészül a mű, erre szintén a turisztikai alap folyósított mintegy 736 millió forintot.  

A sétány új térburkolatot kap, villamosátjárót alakítanak ki, extraként pedig egy különleges élményvilágítást is telepítenek a hangulatos és korszerű közvilágítás mellé. A 2022-es építkezési szezonban nagy beruházások jönnek, állatkertet és vidámparkot is építenek a Nagyerdőbe. A terület megtartja parkerdő jellegét, a polgármester szerint Közép-Európa egyik legszebb városi parkerdejévé válhat így a megyeszékhelyi zöldfelület. 
 

 

M. A. 

Forrás: mti